Logo

Limba


Descarca gratuit:


Termeni si conditii

Politica de confidentialitate

Politica de cookies

BINE ATI VENIT PE MAPONIA!

 

Va multumim pentru utilizarea serviciilor noastre! Prin utilizarea aplicatiei Maponia sunteti de acord cu termenii si conditiile mai jos mentionate.

Prezentul document pune la dispozitia utilizatorilor conditiile generale de functionare a  site-ului  si aplicatiilor Web, Android si IOS MAPONIA / maponia.ro (denumite in continuare “Aplicatia”) si stabileste normele generale privind modul de accesare si utilizare a acestora precum si a informatiilor oferite prin intermediul acestora.

 

Prezentul document se adresează tuturor utilizatorilor Aplicatiei (persoane fizice si/sau juridice din orice tara din Europa, Australia, America de Nord, Cen5trala si America de Sud, inclusiv Rusia si Turcia) şi stabileşte principiile de utilizare a Aplicatiei, continutului, produselor si serviciilor puse la dispozitia utilizatorilor, sub orice forma, prin intermediul Aplicatiei.

Orice actiune in cadrul Aplicatiei trebuie să fie de acord cu prezentele conditii generale de utilizare și cu legislația aplicabilă în vigoare.

Te rugam sa citesti in continuare cu atentie conditiile generale de functionare si utilizare a Aplicatiei.

 

 1. DEFINTII

 

„Aplicatia” inseamna site-ul si aplicatiile Web, Android si IOS MAPONIA / maponia.ro;

„Administratorul” este reprezentat de societatea comerciala Trucks Apps S.R.L. cu sediul în Ilfov, Sos. Cernica Nr. 94, Pantelimon, înregistrată la Oficiul Registrului Comertului din Romania, sub numărul J23/3108/21.06.2017, avand Cod Unic de Inregistrare 37807949, neplatitor de TVA, avand punct de lucru in Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 15, Sector 4, cu un capital social de 23.000 lei, facilitează activitatile Aplicatiei cu ajutorul reţelei electronice (Internet) – de la adresa: www.maponia.ro (site+aplicatie web, android, ios).

„Serviciu” inseamna platforma pusa la dispozitia utilizatorilor persoane fizice si/sau juridice prin intermediul careia pot fi accesate informatiile oferite pe Site si prin aplicatia web, android si ios;

„Utilizatorul” inseamna in continuare orice persoana fizica si/sau juridica ce viziteaza sau acceseaza Aplicatia, care isi creaza cont in Aplicatie sau care doreste sa utilizeze/utilizeaza efectiv serviciile oferite de Aplicatie, conform prezentului regulament.

 

 

 1. OBIECTIVELE SI SCOPUL SERVICIULUI

 

Obiectivul principal al Serviciului este de pune la dispozitia utilizatorilor informatii considerate a fi de interes public, fie sub forma unei informatii obiective (orice informatie care poate fi verificata in realitatea existenta la un anumit moment) sau subiective (orice informatie care reprezinta o opinie personala ca expresie a libertatatii de exprimare, cu limitele acesteia, de respectare a drepturilor persoanelor si exercitarea propriilor drepturi cu buna-credinta si conform dispozitiilor legale).

Scopul Serviciului este de a oferi informatii in domeniul transportului rutier, entitati care ofera produse si servicii in domeniul mentionat si in domenii conexe, precum si de a asigura accesul utilizatorilor la opiniile altor utilizatori despre acestea.

 

 

 1. SERVICIUL

 

Prin intermediul MAPONIA puteti accesa Serviciile oferite pe site / aplicatie Web, Android si IOS.

 

Veti avea acces la:

 

 • informatii despre diferite persoane fizice si/sau juridice care ofera produse si/sau servicii in legatura cu nevoile si interesele utilizatorilor Aplicatiei;
 • opiniile altor utilizatori in legatura cu subiectele deschise de catre utilizatorii aplicatiei
 • posibilitatea formarii unor grupuri restranse de utilizatori cu care sa comunici despre punctele tale de interes;
 • posibilitatea configurarii unor rute de interes, punandu-le la dispozitie informatii publice specifice in legatura cu aceste rute.

 

Prin intermediul MAPONIA puteti accesa Serviciile si Continutul oferite de catre Administrator tuturor utilizatorilor cu varsta de minim 18 ani, pe site, in aplicatii sau pe Blog.

 

 

 1. STATUTUL DE UTILIZATOR

 

Pentru a utiliza Serviciul, este necesar sa va creati un cont de utilizator urmand pasii prezentati la apps.maponia.ro.

La crearea contului de utilizator va rugam sa completati in mod complet si corect informatiile si datele solicitate.

Administratorul îşi rezervă dreptul de a refuza plasarea anumitor informatii, în cazul in care datele furnizate nu sunt exacte şi fac imposibilă utilizarea acestora de catre alti utilizatori, mai exact, nu permit identificarea corecta a punctelor de interes sau evenimentelor. Înainte de a refuza/modifica plasarea informatiilor in Aplicatie, administratorul va valida acuratetea datelor si va va notifica orice modificare adusa asupra continutului adaugat de dumneavoastra.

La completarea formularelor din Site va rugam sa completati in mod complet si corect informatiile si datele solicitate. Daca in sectiunea Blog veti dori sa lasati comentarii va rugam sa utilizati un limbaj responsabil si politicos.

Pentru a vă proteja contul de utilizator, păstrați parola confidențială. Purtați întreaga responsabilitate pentru activitatea care are loc în sau prin intermediul contului de utilizator.

Prin obtinerea calitatii de utilizator se considera ati citit si ati acceptat Termenii si Conditiile Generale de utilizare a Aplicatie.

 

Orice utilizator poate accesa Termenii si conditiile de utilizare a Aplicatiei, în orice moment, accesand „Termeni si Conditii” aflat pe pagina de web si in continutul Aplicatiei  şi prin salvarea în format PDF pe suportul de informaţii dorit.

Accesarea, utilizarea sau vizitarea in continuare a Aplicatiei, a oricarei pagini din aceasta si / sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora, constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestia.

 

Neacceptarea acestor Termeni si Conditii Generale precum si a Regulamentului de functionare a Aplicatiei atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata accesarea acesteia.

 

 

 1. CONDITII DE UTILIZARE

 

Condiţia începerii utilizării Aplicatiei este cunoaşterea, acceptarea si respectarea Termenilor si conditiilor MAPONIA.

Nu utilizaţi Serviciul în mod necorespunzător.

Puteţi utiliza Serviciul numai conform legii, inclusiv conform legilor şi reglementărilor aplicabile pentru controlul exporturilor şi al reexporturilor.

Putem întrerupe sau înceta furnizarea Serviciului către dvs. dacă nu respectaţi Termenii şi condiţiile sau politicile noastre ori în cazul în care investigăm un comportament suspectat ca fiind necorespunzător.

Administratorul ia toate măsurile tehnice şi administrative posibile şi impuse de anumite norme juridice cu privire la continutul Serviciului si la protectia datelor personale ale Utilizatorilor.

 

 1. OBLIGATIILE UTILIZATORILOR

 

In calitate de Utilizator al Aplicatiei, aveti urmatoarele obligaţii:

 • De a nu furniza şi transmite informaţii interzise prin lege sau care contravin normelor de etica sociala si morala;
 • De a utiliza Aplicatia într-un mod care să nu perturbe funcţionarea acesteia;
 • De a nu difuza şi de a nu plasa în cadrul Aplicatiei informaţii incorecte;
 • De a utiliza Aplicatia într-un mod care să nu creeze inconveniente pentru alţi utilizatori şi pentru Administratorul Aplicatiei;
 • De a folosi informaţiile amplasate în paginile Aplicatiei doar în scop personal, definit ca fiind scop pur necomercial, fara nicio intentie directa ori indirecta privind obtinerea de profituri sau castiguri de orice fel dintr-o asemenea utilizare. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in orice alte scopuri decat cele personale se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Administratorului.
 • De a respecta toate drepturile de autor si drepturile conexe si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Adminstratorul si partenerii sai le detin asupra / in legatura cu seviciul oferit prin intermediul Aplicatiei si continutul acesteia.
 • Nu aveţi dreptul să copiaţi, să modificaţi, să distribuiţi, să vindeţi sau să închiriaţi nicio parte a Serviciilor şi a programelor software incluse; nu aveţi dreptul să refaceţi sau să încercaţi să extrageţi codul sursă al respectivului program software, cu excepţia cazurilor în care legislaţia nu permite aceste restricţionări sau a cazurilor în care aveţi permisiunea scrisă din partea noastră.

 

 1. LIMITAREA RASPUNDERII

 

Toate informatiile, datele, materialele prezentate prin intermediul Aplicatiei reprezinta informatii publice sau care au fost puse la dispozitie de un partener in baza unui contract legal incheiat cu Administratorul si au un caracter informativ si orientativ.

Administratorul nu poate fi tras la raspundere in niciun caz si in niciun mod pentru veridicitatea si validitatea continutului publicat prin intermediul Aplicatiei sau pentru orice efect juridic decurgand din utilizarea acesteia.

 

 1. DECLARATII DE UTILIZARE

 

Prin acceptarea Termenilor si conditiilor, declarati in mod expres ca intelegeti si sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

 • Utilizarea serviciului se face pe propria raspundere. Administratorul nu poate raspunde pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea Aplicatiei in legatura cu acesta.
 • Toate informatiile, datele, materialele postate prin intermediul Aplicatiei au doar un caracter informativ si orientativ. Administratorul nu poate fi tras la raspundere, in niciun caz si in niciun mod, pentru veridicitatea si validitatea continutului publicat sau pentru orice efect juridic decurgand din utilizarea Serviciului. Orice informatie obtinuta prin utilizarea Serviciului pus la dispozitie prin intermediul Aplicatiei poate fi folosita doar cu asumarea raspunderii Utilizatorului.
 • Niciun sfat sau alte informatii scrise, obtinute prin intermediul Aplicatiei nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in Termenii si Conditiile de utilizare.
 • Am luat la cunostinta ca Aplicatia nu poate garanta nivel de 100% pentru securitatea datelor.
 • Serviciul poate fi folosit de utilizatori pentru informare, pentru a face legatura cu alte website-uri si ma angajez sa respect politicile de utilizare valabile in alte retele sau ale website-urilor la care face referire prin includere de hyperlink-uri. Totodata, accept faptul ca Administratorul sau Aplicatia nu controleaza aceste website-uri, nu sunt responsabili si nu isi asuma nicio raspundere legata de continutul site-urilor la care se face referire.
 • Inteleg si accept ca Administratorul nu poarta nicio raspundere pentru mesajele publicitare postate prin intermediul Serviciului in cadrul Aplicatiei, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare.
 • Inteleg si accept ca prin natura serviciilor oferite si a continutului Aplicatiei, pot fi furnizate informatii, legaturi sau trimiteri catre alte aplicatii, site-uri de internet, inclusiv site-uri personale (bloguri), forumuri, comunitati, site-urile partenerilor, dar fara a se limita la acestea, care sunt considerate de Aplicatie utile in legatura cu continutul acesteia, dar care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.
 • Inteleg si accept ca Administratorul este absolvit de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe toate site-urile de internet sau alte aplicatii, precum si corectitudinea si exactitatea acestora. Totodata, inteleg si accept ca aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre Administratorul Aplicatiei. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre detinatorul respectivului site. Accesand aceste site-uri de internet, inteleg si accept ca utilizarea serviciilor oferite de aceste site-uri este supusa conditiilor stabilite de administratorii acestor site-uri.

 

 

 1. PROPRIETATE INTELECTUALA

 

Toate reprezentarile stilizate, logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest website, sunt proprietatea exclusiva a Aplicatiei/TRUCKS Apps. Utilizarea Serviciilor nu vă oferă niciun drept de proprietate intelectuală asupra acestora sau asupra conţinutului pe care îl accesaţi.

Cand incarcati sau trimiteti in orice mod informatii ori materiale in Aplicatie prin intermediul contului de utilizator, va asumati obligatia de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile incarcate sau transmise.

In calitate de utilizator, va asumati intreaga raspundere cu privire la orice drept de proprietate intelectuala cu privire la informatiile ori materialele furnizate, intelegand ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea Administratorului.

Prin încărcarea, trimiterea, stocarea sau primirea de informatii si matreiale în cadrul Serviciilor prin intermediul Aplicatiei, acordați Administratorului (și părților cu care lucrăm) dreptul de utilizare, găzduire, stocare, reproducere, modificare, crearea de lucrări derivate (cum ar fi cele rezultate din traduceri, adaptări sau alte modificări pe care le efectuăm pentru ca respectivul conținut să funcționeze mai bine cu Serviciile noastre), comunicare, publicare, afișare publică și distribuire a respectivului conținut.

Drepturile astfel acordate au scopul limitat de operare, promovare și îmbunătățire a Serviciului, precum și de dezvoltare a unor servicii noi.

Acest drept de utilizare este acordat gratuit si nelimitat in timp, rămânand în vigoare chiar dacă nu mai utilizaţi Aplicatia.

Asigurați-vă că dețineți drepturile necesare pentru a ne acorda aceste drepturi de utilizare pentru întregul conținut pe care îl furnizati prin contul de utilizator.

 

 1. PLASAREA DE CONTINUT DE CATRE UTILIZATOR

 

Informatiile se introduc in Aplicatie cu ajutorul formularelor puse la dispozitie de catre apps.maponia.ro. Verificarea/moderarea informatiilor publicate pe website are ca scop inlaturarea informatiilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta prevederile prezentului document (au un continut considerat jignitor sau calomnios, obscen, sau sunt contrare bunelor practici etc.), incercand astfel sa le ofere celorlalti utilizatori o baza de date care sa contina un numar cat mai mic de informatii eronate.

 

 1. CONTINUT INTERZIS
 • Nu este permisa crearea mai multor pin-uri de locatie/eveniment pentru a introduce informatii deja existente.
 • Nu pot fi publicate pin-uri cu informatii eronate.
 • Nu sunt admise spre publicare Locatii pentru:
  1. droguri, arme, obiecte si materiale erotice sau obscene;
  2. alcool si bauturi alcoolice;
  3. tigari si produse pe baza de tutun;
  4. servicii ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare;
  5. produse farmaceutice si medicamente, organe umane;
  6. bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorii sau alte tipuri de crima;
  7. bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana;
  8. bunuri inexistente;
  9. animale pe cale de disparitie;
  10. matrimoniale, sex platit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare;
  11. oferte de locuri de munca care implica masaj erotic, sex platit sau activitati de videochat;
  12. scrierea unei lucrari de diploma sau ajutor in scrierea unei lucrari de diploma;
  13. activitati de camata, camatarie sau alte activitati similare;
  14. oferte de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin internet;
  15. produse contrafacute;
  16. oferte de bunuri sau servicii, cu exceptia celor care se incadreaza in categoria selectata in momentul introducerii Locatiei.
 • Nu se admit anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa.
 • Nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate (denumite general spam). Orice informare introdusa care incurajeaza aceste mesaje va fi dezactivata.

 

 1. SANCTIUNI CONTINUT INTERZIS

 

Ca urmare a constatarii nerespectarii privind Continutul Interzis.

Administratorul are dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz:

 • Sa modifice partial informatia, in masura in care acest lucru este posibil, astfel incat sa se evite stergerea informatiilor respective din Aplicatie si sa se indrepte erorile sau inadvertentele constatate;
 •  Sa stearga definitiv postarea respectiva din Aplicatie;
 •  Sa limiteze temporar sau definitiv accesul Utilizatorului respectiv la Aplicatie.

 

In cazul modificarii informatiei sau stergerii acesteia din Aplicatie, veti putea fi informat prin e-mail despre motivul refuzului si veti avea posibilitatea de a remedia problema si a republica informatia.

In cazul in care veti publica in mod repetat informatia fara a remedia problemele semnalate, Administratorul isi rezerva dreptul de va bloca temporar sau permanent accesul la Aplicatie.

 

 1. ACCESAREA ŞI ACTUALIZAREA DATELOR

 

Ori de câte ori folosiți Aplicatia, aveti acces la informatiile dvs. personale. Dacă informațiile respective sunt greșite, ne străduim să vă oferim modalități de a le actualiza rapid sau de a le șterge, exceptând cazurile în care trebuie să păstrăm informațiile în scopuri legitime de afaceri sau juridice.

Scopul nostru este să furnizăm Serviciul într-un mod în care informaţiile sunt protejate împotriva distrugerii accidentale sau rău intenţionate. De aceea, după ce ştergeţi informaţii din Aplicatie, este posibil să nu ştergem imediat copiile reziduale de pe serverele noastre active şi să nu eliminăm informaţiile din sistemele noastre de rezervă.

Datele dvs. personale vor fi prelucrate în conformitate cu Regulamentul European 679/2016 (GDPR) și legislația națională în vigoare (legea 677/2001).

Dintre datele cu caracter personal noi le vom prelucra doar pe cele pe care ni le-ati transmis prin intermediul formularelor din Aplicatie si doar in scopul pentru care ni le-ai trimis.

Iar dvs. aveti urmatoarele drepturi: dreptul de acces la datele dvs., dreptul la rectificare, dreptul de “a fi uitat”, dreptul la restricționare, la opoziție, la portabilitatea datelor și dreptul de a depune o plângere la A.N.S.P.D.C.P.

Prelucrarea datelor dvs. se va face până la retragerea consimțământului, indiferent de forma sub care a fost exprimat.

Va veti putea dezabona oricând prin accesarea opțiunii de dezabonare din newsletter sau printr-un mesaj la: office@maponia.ro .

Pentru orice solicitare în legătură cu protecția și prelucrarea datelor dvs. ne puteți scrie pe adresa office@maponia.ro.

Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si sa solicitati stergerea datelor. Stergerea datelor se poate face prin sterger

 

PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

In conformitate cu Regulamentul European 679/2016 (GDPR) și legislația națională în vigoare –  Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si ale Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Administratorul va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.

 

 1. COLECTAREA INFORMATIILOR PRIN INTERMEDIUL SITE-ului

 

Date de identificare (nume, prenume, nume utilizator, adresa email,fotografie de profil) pentru crearea contului de utilizator.

Informații pe care le oferiti prin continutul incarcat sau transmis prin intermediul Aplicatiei.

 • Colectăm conținutul și alte informații pe care le oferi când utilizezi Serviciul, inclusiv atunci când va creati un cont, când creati sau distribuiti conținut și când trimițeti mesaje sau comunicati cu alte persoane.

Rețelele și conexiunile dvs.

 • Colectăm informații despre persoanele și grupurile cu care v-ati conectat și despre modul în care interacționati cu ele, cum ar fi informații despre persoanele cu care comunicati cel mai des sau despre grupurile în care obișnuiti să distribuiti conținut. De asemenea, colectăm informațiile de contact pe care le oferiti dacă încarcati, sincronizati sau imporțati aceste informații (de exemplu, o agendă) de pe un dispozitiv.

Informații despre dispozitiv.

 • Colectăm informații de pe sau despre computerele, telefoanele sau celelalte dispozitive pe care ati instalat sau de pe care accesati Serviciul, în funcție de permisiunile pe care le-ati acordat,  cum ar fi:
  • sistemul de operare, versiunea de hardware, setările dispozitivului, numele și tipurile de fișiere și de software, bateria și intensitatea semnalului, și identificatorii de dispozitiv;
  • locațiile dispozitivului, inclusiv locațiile geografice specifice, cum ar fi prin intermediul semnalelor GPS, Bluetooth sau Wi-Fi;
  • informații despre conexiune, cum ar fi numele operatorului tău de telefonie mobilă sau numele furnizorului de servicii de Internet (ISP), tipul browserului, limba și fusul orar, numărul de telefon mobil și adresa IP.

Informaţii de jurnal

 • Când utilizați serviciul, colectăm și stocăm automat anumite informații în jurnalele de pe server, cum ar fi:
  • detalii despre modul în care aţi utilizat serviciul, cum ar fi interogările de căutare;
  • informaţii înregistrate în jurnalele de telefonie, cum ar fi numărul de telefon, numărul apelantului, numerele de redirecţionare, ora şi data apelurilor, durata acestora, informaţiile de direcţionare a mesajelor SMS şi tipurile de apeluri;
  • adresa IP;
  • informaţii despre evenimentele survenite pe dispozitiv, cum ar fi erorile, activitatea sistemului, setările hardware, tipul de browser, limba acestuia, data şi ora solicitării dvs. şi adresa URL de referinţă;
  • cookie-uri

 

 1. SCOPUL COLECTARII

 

Datele personale pe care ni le furnizati sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a Serviciului.
Furnizati unele dintre datele personale pentru:

– a va crea un cont valabil si pentru a beneficia de Serviciul Maponia;

– a intra in contact cu noi;

– a va inscrie la newsletter si a primi informatii relevante;

– a aplica la unul din joburile pentru care am deschis un proces de recrutare la un moment dat;

– a beneficia de Serviciile Site-ului, Aplicatiei sau ale Administratorului;

– a derula activitati administrative precum facturarea serviciilor, livrarea materilelor sau trimiterea corespondentei.

La momentul crearii contului de utilizator, aveti posibilitatea de a opta pentru primirea de informatii despre produsele, serviciile, evenimentele, oferte promotionale prezentate prin intermediul Aplicatiei prin bifarea casutei corespunzatoare pe pagina de creare a contului.

Datele personale nu vor fi folosite in alt scop si nu vor fi dezvaluite sau date spre utilizare altor parti.

Restul informatiilor colectate vor fi utilizate pentru a asigura o mai buna experienta cu Aplicatia  sau site-ul, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul sau in scop statistic.

 

 1. STOCAREA DATELOR

 

Stocăm datele atât timp cât este necesar pentru a va oferi produse și servicii in conformitate cu punctele dvs. de interes.

Informațiile asociate cu contul de utilizator vor fi păstrate până când contul va fi șters, cu excepția cazului în care nu mai avem nevoie de date pentru a furniza produse și servicii.

Daca ati aplicat pentru un job, toate datele personale transmise vor fi stocate pana la finalizarea etapei de recrutare si vor fi sterse in maxim 3 zile lucratoare de la finalizare. In cazul in care v-ati dat acordul pentru a pastra cv-ul si restul informatiilor pentru a va lua in considerare in alte etape ale recrutarii din viitor, atunci datele vor fi pastrate pana la retragerea consimtamantului.

Daca ne-ati contactat cu o cerere punctuala, datele vor fi folosite pentru gestionarea acelei cereri.

In cazul in care ne esti partener, datele necesarii facturarii vor fi pastrate minim 5 ani, conform prevederilor Codului Fiscal.

 

 1. SECURITATEA DATELOR

 

Datele vor fi stocate intr-o baza de date, pe un server securizat, intr-un datacenter dedicat. Serverul nu este accesibil decat din interiorul retelei de date a Administratorului, prin conexiune criptata tip VPN. Baza de date este citita doar de mecanismele automatizate ale  Site-ului, nu si de catre persoane.

Datele personale trimise prin cereri punctuale sau pentru recrutare vor ajunge la persoanele responsabile de gestionarea acestor procese si vor fi utilizate in mod responsabil. Toate persoanele din companie (angajati sau parteneri) care ar putea intra in contact cu datele dvs. s-au angajat prin semnarea unui NDA sa respecte cerintele de confidentialitate, securitate si utilizare responsabila a acestor date.

Aplicatia este accesibila din internet pe baza de username si parola, cu grade de acces diferite.

Combinatii de username si parola pentru accesul la Aplicatie au persoanele cu drept de administrare desemnate in mod special de TrucksApps. Nu toate persoanele care au acces la aplicatie au acces si la zona de date personale.

 1. PARTENERII TERTA PARTE

Administratorul (TRUCKS APPS SRL) poate prelucra și transmite datele cu caracter personal, în condițiile prevăzute de Regulamentul European 679/2016 (GDPR) și legislația națională în vigoare, altor companii cu care se află în relații de parteneriat și numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea respectivelor companii, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că utilizarea și furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare.

Partenerii Administratorului sunt: furnizori de servicii de marketing, curierat ( inclusiv Posta Romana), servicii contabilitate, servicii de plată/bancare, telemarketing, platforme de emailmarketing, platforme de sms marketing, platforme de publicitate Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, alte companii cu care TRUCKS APPS SRL poate dezvolta programe comune de marketing si comunicare.

 

 1. DREPTURILE UTILIZATORILOR

 

E important sa stiti ca aveti urmatoarele drepturi:

 

– de acces = dreptul de a obtine din partea Administratorului o confirmare ca prelucreaza datele dvs. cu caracter personal si de a avea acces la acestea;

– la rectificare = dreptul de a rectifica sau completa datele cu caracter personal inexacte sau incomplete

– „dreptul de a fi uitat” = dreptul la stergerea datelor

– restrictionarea prelucrarii = dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii

– opozitie = dreptul de a te opune prelucrarii datelor tale cu caracter personal in scop publicitar;

– dreptul de a depune plangere la autoritatea de supraveghere;

– portabilitatea datelor = dreptul de a primi datele cu caracter personal prelucrate de Administrator sau de a solicita acestuia sa le transmita unui alt operator.

 

 

 1. ACCESAREA, ACTUALIZAREA SI STERGEREA DATELOR

 

Ori de câte ori folosiți Aplicatia, aveti acces la informatiile dvs. personale. Dacă informațiile respective sunt greșite, ne străduim să vă oferim modalități de a le actualiza rapid sau de a le șterge, exceptând cazurile în care trebuie să păstrăm informațiile în scopuri legitime de afaceri sau juridice.

Scopul nostru este să furnizăm Serviciul într-un mod în care informaţiile sunt protejate împotriva distrugerii accidentale sau rău intenţionate. De aceea, după ce ştergeţi informaţii din Aplicatie, este posibil să nu ştergem imediat copiile reziduale de pe serverele noastre active şi să nu eliminăm informaţiile din sistemele noastre de rezervă.

Prelucrarea datelor dvs. se va face până la retragerea consimțământului, indiferent de forma sub care a fost exprimat.

Va veti putea dezabona oricând prin accesarea opțiunii de dezabonare din newsletter sau printr-un mesaj la: office@maponia.ro.

Pentru orice solicitare în legătură cu protecția și prelucrarea datelor dvs. ne puteți scrie pe adresa office@maponia.ro .

Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si sa solicitati stergerea datelor. Stergerea datelor dvs. personale va fi urmata de stergerea acestora din orice locatie in care au fost salvate si de imposibilitatea de a va mai transmite newsletterul sau de a va contacta.

Stergerea profilului contului de utilizator si a profilului dumneavastra se poate face din Aplicatie. Contul va fi sters automat, iar adresa dumneavoastra de mail din baza de date va fi stearsa in termen de 5 zile.

Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face si o cerere in scris adresata Administratorului si pe care sa o trimiteti la adresa Str. Poterasi, Nr. 15, Bucureşti, sau prin e-mail la adresa: office@maponia.ro.

Pentru mai multe informatii in legatura cu utilizarea site-ului si protectia datelor dvs. va rugam sa accesati sectiunile Termeni si conditii si Politica de cookie-uri.

 

POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

 

 

Politica de utilizare Cookie-uri

Site-ul www.maponia.ro  utilizeaza cookie-uri. Informațiile prezentate în continuare au rolul de a informa utilizatorului cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul www.maponia.ro

 

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul (termen cunoscut si ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur si simplu „cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, stocat pe computer sau alte echipamente terminale ale unui utilizator de internet. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa printr-un un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului.

 

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea terminalului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător si relevant a paginii de Internet, adaptată preferinţelor utilizatorului.

Cookie-urile au rolul de a vă asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a vă oferi servicii complete, în funcție de comportamentul online manifestat pe websiteul www.maponia.ro.

Pe baza cookie-urilor Administratorul are posibilitatea de a :

 • Adapta afișarea site-ului în funcție de preferințele dvs. (de ex. limba)
 • Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea personală, bazate pe comportamentul dvs. pe site și pe interesul manifestat pentru continutul prezentat. Astfel de statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului.
 • Asigura măsuri de securitate web.

 

Ce tip de cookie-uri foloseste site-ul www.maponia.ro?

In functie de durata de stocare, se folosesc doua tipuri de cookie-uri:

 

Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pâna când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

 

Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viața prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

 

 

 

 

 Cum sunt folosite cookie-urile de catre www.maponia.ro?

 

Legea spune că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., în cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

 • Cookie-uri de baza/predefinite ale site-ului – cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, cum ar fi navigarea în pagină şi accesul la anumite functionalitati ca de exemplu zonele de securitate ale site-ului. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri, asa incat refuzarea lor va afecta functionalitatea site-ului.
 • Cookie-uri de performanta a site-ului – au rolul de a asigura si de a mentine starea functionalitatilor site-ului. Fara aceste cookieuri anumite functionalitati s-ar putea pierde sau degrada. Totusi, utilizarea lor nu este esentiala.

 

 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor – au rolul de a indica faptul ca ati mai vizitat acest site si permite monitorizarea utilizatorilor unici. Acest cookie NU poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, fiind folosit doar in scop statistic. De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site, softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Utilizarea acestora ne ajuta in customizarea site-ului pentru a oferi o mai buna experienta utilizatorilor.

 

 • Cookie-uri pentru geotargetting – sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta. Este in totalitate anonim si se foloseste doar pentru a targeta continutul.

 

 • Cookie-uri de inregistrare – la inregistrarea pe site se genereaza un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. Permite asocierea oricarui comentariu pe care il postati pe site-ul cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

 

 • Cookie-uri pentru publicitate – cu ajutorul acestora putem sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri sunt folosite si pentru o mai buna relevanta a continutului cu caracter publicitar. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentru o mai buna targetare a publicitatii si o mai mare relevanta a mesajului. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si in alte site-uri sau aplicatii (partenere) pe care avem sau vom avea publicitate.

 

 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate – o parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site pot apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri, implicit nu isi asuma responsabilitatea asupra utilizarii lor. Cookie-urile acelor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.
 • Alte cookie-uri ale tertilor – Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a configura o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

 

Contin Cookie-urile date personale?

 

Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul la ele.

 

Parteneri, scopul si durata de viata a cookie-urilor

 

Partenerii de cookieuri pe site-ul www.maponia.ro sunt:

 

 • Google (Double Click, Analytics, Tag Manager, AdWords Conversion Tracking, Dynamic Remarketing, User Lists)
 • Facebook (Connect, Custom Audience)

 

Scopul utilizarii cookie-urilor, dupa cum este descris mai sus si in notificarea pentru utilizarea cookieurilor.

 

Durata de viata a cookieurilor este variabila, de la durata fiecarei sesiuni pentru care se genereaza cookieul ( pentru cookieurile de sesiune/ ex. interogarea acceptarii cookieurilor in browser) si pana la 2 ani ( ex. cookie care identifica tipul de device pe care il foloseste utilizatorul in momentul accesarii site-ului sau de colectare a numarului de vizite pe site pentru un utilizator unic, folosit de Analytics). Toate cookieurile se vor sterge automat la expirarea perioadei de valabilitate.

 

Stergerea Cookie-urilor

 

Aplicatiile folosite pentru accesarea paginilor web permit salvarea Cookie-urilor pe terminalul utilizatorului in mod implicit.  Exista insa posibilitatea de  schimbare a setarilor astfel incat sa fie blocata instalarea automata a cookie-urilor, cu mentiunea ca limitarea folosirii acestora poate afecta functionalitatea paginii web.

 

Importanta cookie-urilor pentru Internet

 

Cookie-urile sunt reprezentative pentru functionarea eficienta a internetului, ajutand la generarea de continut adaptata la interesele manifestate ale utilizatorului.  Refuzarea sau blocarea cookie-urilor  poate genera in unele cazuri limitarea experientei in site sau  imposibilitatea utilizarii siteului.

Refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online, ci doar faptul că paginile web pe care vă aflați nu vă vor mai oferi un continut personalizat.

 

Securitate si confidentialitate

 

Cookie-urile nu colectează date cu caracter personal si nu sunt virusi.

Cu toate acestea programele de tip Spywere pot folosi datele in defavoarea utilizatorului, intrucat sunt stocate informatii ce tin de preferintele si istoricul de navigare.  Aplicațiile anti-spyware au rolul de a marca cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setări de confidențialitate care oferă diferite niveluri de acceptare a Cookie-urilor (de ex. perioada de valabilitate, ștergere automată la încheierea unei sesiuni web).

 

Alte aspecte legate de Securitate

 

Deoarece protecţia datelor cu caracter personal si a identitații reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este necesar sa cunoasca eventuale probleme ce  pot fi create de cookieuri. Dat fiind faptul ca prin intermediul cookieurilor se transmit informații între browser și website in ambele sensuri, in cazul in care un atacator sau persoana neautorizata intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla daca browserul se conecteaza la server folosind o rețea necriptata (ex: o rețea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari greșite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informațiile pentru a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

 

Recomandari pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

 

 • Particularizați-va setarile browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitații utilizarii cookie-urilor.
 • Daca sunteți singura persoana care utilizeaza computerul puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
 • Daca împarțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data când închideți browserul.
 • Instalați-va aplicații antispyware.

 

Toate browserele actuale ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

 

Linkuri utile

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru orice solicitare în legătură cu politica de utilizare a cookie-urilor ne puteți scrie pe adresa office@maponia.ro .

ACCESAREA SI ACTUALIZAREA DATELOR

 

Ori de câte ori folosiți Aplicatia, aveti acces la informatiile dvs. personale. Dacă informațiile respective sunt greșite, ne străduim să vă oferim modalități de a le actualiza rapid sau de a le șterge, exceptând cazurile în care trebuie să păstrăm informațiile în scopuri legitime de afaceri sau juridice.

Scopul nostru este să furnizăm Serviciul într-un mod în care informaţiile sunt protejate împotriva distrugerii accidentale sau rău intenţionate. De aceea, după ce ştergeţi informaţii din Aplicatie, este posibil să nu ştergem imediat copiile reziduale de pe serverele noastre active şi să nu eliminăm informaţiile din sistemele noastre de rezervă.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si sa solicitati stergerea datelor. Stergerea datelor dvs. personale va fi urmata de stergerea contului din sistem si de imposibilitatea de a accesa Aplicatia.

Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face o cerere in scris adresata Administratorului si pe care sa o trimiteti la adresa Str. Poterasi, Nr. 15,Sector 4, Bucureşti, sau prin e-mail la adresa: office@maponia.ro